Een correcte, Nederlands- of Engelstalige scriptie:

Kan jouw scriptie óók afgekeurd worden op de kwaliteit van het Engels of Nederlands?

Uit onderzoek blijkt dat scripties en tentamens vol taalfouten zitten. Hoewel scripties vaak op taal en schrijfwijze worden beoordeeld, hebben studenten te weinig achtergrond in schrijfvaardigheid. Het aanbrengen van een rode draad in de scriptie en eenheid over het geheel van hoofdstukken en paragrafen, is voor studenten erg moeilijk (Huygen, 2016) .

Hoe kan Studiebooster helpen?

Studiebooster levert ondersteuning van het eerste idee voor een onderwerp tot het afronden van de scriptie. Hulp bij het opzetten van een theoretisch kader, maar ook verbindingen leggen tussen de verschillende onderdelen van de scriptie, behoort tot de diensten die Studiebooster levert.

Uit ervaring is gebleken dat voor de controle op correct gebruik van de Nederlandse of Engelse taal, vaak vertaalbureaus worden ingeschakeld door studenten.

Waarom een vertaalbureau inhuren funest kan zijn voor een scriptie

Buiten het feit dat een vertaalbureau vaak een relatief dure oplossing is om de scriptie op een goed niveau te brengen, haalt een vertaler regelmatig de ziel uit een scriptie. Dit komt simpelweg door het gebrek aan vakinhoudelijke kennis van de vertaler. Bovendien hoeft het Nederlands of Engels in de scriptie niet foutloos te zijn, echter ook niet dusdanig beneden peil dat het storend is voor de lezer.

Beter vakinhoudelijke kennis gecombineerd met een goed gevoel voor taal

Door slim en zakelijk te schrijven, kan een scriptie krachtiger worden. Inhoudelijke kennis gecombineerd met een goede schrijfvaardigheid, levert een krachtiger verhaal op dan wanneer óf alleen op inhoud, óf alleen op schrijfvaardigheid gecontroleerd wordt. Afhankelijk van de lengte van de scriptie en de termijn waarbinnen het nagekeken moet worden, kost de feedback op schrijfvaardigheid bij Studiebooster ca. €200 - €250.

Verwijzingen

Huygen, M. (2016, september 5). NRC nieuws. Opgehaald van NRC

Overige berichten

Een correcte, Nederlandstalige of Engelstalige scriptie

Een correcte, Nederlands- of Engelstalige scriptie: Kan jouw ...
Verder Lezen

Plaats een reactie

*